Online Speechacademy

Online Speechacademy

Word nóg beter in presenteren met de Online Speechacademy

Omdat je van binnen weet dat je meer kunt halen uit de momenten dat je spreekt voor publiek.

Word nóg beter in presenteren met de Online Speech- academy

Omdat je van binnen weet dat je meer kunt halen uit de momenten dat je spreekt voor publiek.

Online Speechacademy

"Ik ken Marije als een hele enthousiaste vrouw die er alles aan doet om de beste kwaliteit te leveren. Marije is lekker kritisch maar kan groeipunten ontzettend fijn teruggeven. Opbouwend en met respect voor de ander waardoor je je als professional verder ontwikkelt. "

- Ingrid Kroes, communicatietrainer en coach

Cijfers wijzen uit dat 95% van de mensen in bepaalde mate spreekangst ervaren. Iemand die daar minder last van heeft en het podium gemakkelijk bestijgt wordt al snel geprezen. Maar op het podium durven staan maakt nog niet direct een goede spreker… Ik heb dat zelf ook ervaren.

Zaken waar ik tegen aan liep voor ik trainingen volgde:

 • Mijn publiek prees mijn lef en vlotte babbel maar ik voelde dat er meer in zat
 • Ik wist niet hoe ik mijn verhaal sterk op kon bouwen, ik deed eigenlijk maar wat
 • Mijn presentaties duurden vaak te lang
 • Ik voelde geen optimale verbinding met mijn publiek
 • Er lag altijd een spiekbriefje klaar omdat ik twijfelde of ik mijn verhaal wel kon onthouden
 • Ik had de neiging om mijn hele presentatie uit te typen en dat uit mijn hoofd te leren
 • Gebruik van PowerPoint of andere tools vond ik lastig want ik wist niet hoe ik de ogen op mij gericht hield.

Goed kunnen spreken is ontzettend praktisch in ieder vakgebied. Door je kans te laten liggen hier in getraind te worden, ontneem je jezelf de kans meer uit te blinken als mens. Als professional.

Na het volgen van mijn praktische, moderne spreektraining zul je merken dat je alle tools in huis hebt om een presentatie neer te zetten die écht impact maakt. De voorbereiding van je speech gaat gemakkelijker en gestructureerder. Je hebt zelfs geen spiekbriefje meer nodig!

Je voelt je nog zekerder op het podium en zult meer waardering ontvangen voor je presentatieskills. Ook zul je jezelf nog beter laten zien als mens en professional. Hiermee creëer je je meer carrièremogelijkheden en word je succesvoller in hetgeen je doet.

Durf jij het verschil te maken? En kun je daar wel wat handvatten bij gebruiken?

Tot nu toe blijven jouw presentatievaardigheden op een bepaald level hangen. Omdat je amper waardevolle feedback terug krijgt na jouw presentaties. Je weet niet waar je ontwikkelpunten liggen. En als je ze al weet dan zijn er weinig mensen in je omgeving die je hiermee verder kunnen helpen. Het kan ook zijn dat er te weinig mogelijkheden zijn om in een vertrouwde omgeving te oefenen. Dat je je niet bewust bent van tactieken die je toe kunt passen om je presentatie te verbeteren en je impact te vergroten. Misschien heb je al eens een trainingsdag gehad over communicatie maar bood deze onvoldoende handvatten om verder te groeien? Of vind je het eng, waardoor je het opdoen van spreekervaring ontloopt? Je hoeft voor je werk nooit te presenteren waarmee het niet direct belangrijk voor je lijkt?

Kortom: het ontbreekt je aan tools en vaardigheden om jouw sprekersskills naar een hoger niveau te tillen.

Wat jij kunt gebruiken is:

 • Een vertrouwde leeromgeving waar ruimte is voor het maken van fouten
 • Begeleiding door een kampioen in spreken
 • Kritische feedback van gelijk gestemden die hun hand ook niet omdraaien voor een presentatie
 • Een leeromgeving waarin je kunt leren wanneer het jou past
 • Een stok achter de deur
 • Handvatten voor de opbouw van een goede presentatie
 • Tools voor het met impact overbrengen van jouw boodschap
 • Handvatten om de spreekangst die je stiekem nog ervaart te overwinnen
 • Iemand die creatief meedenkt in het overbrengen van een boodschap
 • Een professional die jouw kwaliteiten ziet en die weet te vertalen in een authentieke presentatie.

De Online Speechacademy gaat je helpen jouw presentaties naar een hoger niveau te tillen. 3 Maanden lang krijg jij professionele begeleiding van Nederlands' kampioen speechen (2017-2018). In een online leeromgeving is alle kennis beschikbaar voor het ontwikkelen en geven van goede presentaties. Tijdens Q&A sessies kun je je vragen stellen. En tijdens de live dagen ga je aan de slag met je spreekvaardigheid. Je gaat oefeningen doen met mede cursisten en spreken voor een virtueel publiek m.b.v. VR. Deze toepassing gaat verschillende metingen verrichten tijdens jouw presentatie. Wat waardevolle output levert om mee te nemen in de ontwikkeling van jouw spreekvaardigheid.

Cursusaanbod Online Speechacademy

BASIC

Toolkit voor sprekende professionals


 • Toegang tot 5 trainingsmodules

 • 3x feedback op ingezonden spreekvideo

 • Toegang tot online community


Investering

€597,-

(excl. BTW)

De training zit vol. In 2018 zal er weer een nieuwe aangeboden worden. Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht? Stuur dan een mailtje naar marije@marijewielenga.nl.

&

EXCLUSIVE

Opleiding tot Chief of Speeches


 • Toegang tot 5 trainingsmodules

 • 3x feedback op ingezonden spreekvideo

 • Toegang tot online community

 • Vraag- en antwoordsessies via ZOOM met alle deelnemers (3x)

 • Live bijeenkomsten in Zwolle waarin we o.a. gaan oefenen m.b.v. virtual reality (3x)

 • 2x 30 minuten coaching (live of via videogesprek)


Investering

€ 1597,-

(excl. BTW)

De training zit vol. In 2018 zal er weer een nieuwe aangeboden worden. Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht? Stuur dan een mailtje naar marije@marijewielenga.nl.

"Als je wilt presenteren zoals bij jou past, met een verhaal dat vanuit je hart komt, ga dan naar Marije."

- Geke Kleijn Ganseij, praktijk De Anderskijker

Na de training zul je merken dat je veel makkelijker uit je woorden komt voor publiek. Je presenteert met meer zelfvertrouwen en bent veel bewuster bezig met het overbrengen van jouw boodschap. De impact op je publiek is groter en de voorbereiding kost je minder tijd en energie. Anderen zullen jouw groei opmerken en je meer waarderen. Als spreker èn professional. Je opent je deuren voor nieuwe carrièremogelijkheden.

"Marije's tips voor het onthouden van teksten hebben mij geholpen en geïnspireerd." 

- Marleen van den Hout, ademtrainer en coach

Een overzicht van de modules die we gaan behandelen in de training:

Vertrekpunt

In deze module meet je je huidige spreekniveau en stel je leerdoelen vast. Ook leer je waar een goede presentatie aan voldoet.

Opbouw

Module 2 staat in het teken van je presentatie opbouw. Je gaat leren hoe je die ijzersterk maakt en gemakkelijk om te onthouden.

Overdracht

Als je boodschap staat, hoe breng je die dan krachtig, effectief, authentiek en verbindend over? Daarover gaat deze module.

Aanpassing

Niet iedere spreekgelegenheid is hetzelfde, daarom module 4. Hoe pas je je boodschap aan? En hoe blijf je ook jezelf overtreffen? 

Spreekplezier

Omdat 95% van de mensen spreekangst ervaart, staan we in deze module stil bij tips & trics om je comfortabeler te voelen voor publiek.

Heb jij de training volbracht? Dan kun je met recht de titel Chief of Speeches (COS) achter je naam zetten!

De eerste training gaat in september 2017 van start. Omdat het een pilot training is, kun je er met een fikse korting aan deelnemen. Wees er snel bij want er is maar ruimte voor een beperkt aantal deelnemers!

Waarom ben je bij mij aan het juiste adres?

Net als jij heb ik een aangeboren talent om te spreken. Maar, lange tijd vond ik dat niets speciaals en deed ik er niets mee. Wat heb je aan een spreektalent als je verder geen specialistische kennis hebt? Na mijn opleiding Management Economie en Recht (de MER) vond ik mijn eigen talenten nog steeds niet bijzonder genoeg, ik had behoefte aan diepgang. Zo belande ik in het bankwezen met een traineeship om bedrijfsfinancieringen te beoordelen. Ik wilde mijzelf uitdagen om dàt te leren waar ik altijd al moeite mee had: met cijfers omgaan. Lekker specialistisch, als ik dat onder de knie had zou ik pas ècht meetellen...

In drie jaar tijd heb ik verschillende Rabobanken van binnen gezien. En mijzelf iets bewezen. Als ik iets ècht wil dan kan ik het! Maar was ik nu gelukkig in mijn werk? Nee... Cijfers analyseren koste mij heel veel energie. Bovendien miste ik het communicatieve aspect in mijn functies. In april 2016 nam ik ontslag en besloot ik een eigen bedrijf te starten. En daarin alleen nog te doen wat ik leuk vind.

Opeens ontwikkelde ik mij veel sneller dan ik de jaren daarvoor had gedaan. En voor het eerst had ik het gevoel ècht iets te kunnen betekenen in de maatschappij.

Ik volgde trainingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling, communicatie, ondernemerschap en dagvoorzitterschap. Pakte mijn zanglessen weer op en sloot mij aan bij een internationale speechclub. Nam veel verschillende opdrachten aan rondom communicatie om ervaring op te doen en te ontdekken wat mij de meeste energie gaf. Al deze investeringen en inspanningen hebben mij veel gebracht. In december 2016 is mijn bedrijf opgericht en werd ik tijdens een spreekwedstrijd de 3e van Nederland op het gebied van Engelstalig improviseren. Een paar maanden later behaalde ik mijn eerste leergraad bij mijn speechclub en werd ik Nederlands Kampioen Speechen.

Ik heb mijn roeping inmiddels gevonden. Nu ik zelf heb ervaren hoe het is als je niet trouw bent aan jezelf... Wil ik anderen helpen het verschil te maken door zichzelf te zijn. En dat op het podium, al sprekend voor een publiek. Daar ligt mijn missie, dat is mijn kracht!

"Marije haar creativiteit vormt een belangrijke basis in de trainingen die zij verzorgt. Marije is behulpzaam, enthousiast, oprecht in haar spontaniteit en heeft belangstelling in de ander. Ik heb met heel veel plezier met haar samen gewerkt als trainer bij DPA / Rabobank. Zowel in de ontwikkelingsfase van trainingen als tijdens het geven ervan. Ik beveel Marije van harte aan."

- Gerwin ter Haar, interim Food & Agri specialist en trainer binnen DPA / Rabobank

In september start de eerste training! Omdat dit een pilot is kun je hier zeer voordelig aan deelnemen. Ben jij die professional die nog beter wil worden in spreken in het openbaar? Ben je bereid eerlijk jouw feedback te geven aan mij, over de inhoud van de training? Wees er snel bij want er is maar beperkt plaats!

Twijfel je nog? Neem dan contact op met mij om te kijken of de training past bij jouw leerbehoefte.