Polderroots, een verhaal over mijn Noordoostpolder

marijewielenga/ maart 22, 2017/ Blog, Over mij, Toastmasters/ 1 comments

Een speech over mijn roots in de Noordoostpolder, wat is een ideale gelegenheid om deze te geven? Tijdens de clubwedstrijd van Deventer Toastmasters werd ik uitgenodigd een speech te houden als “Target Speaker”. Een speech voor (toen voor mij nog) onbekenden, waar ik graag wat van mijzelf in wilde leggen bij wijze van kennismaking. Ik pakte mijn moment… Het verhaal over ‘mijn’ Noordoostpolder viel in zeer goede aarde (lichte klei) ? 

Geboren in Emmeloord en opgegroeid in Luttelgeest, maakt mij een ‘Poldermeisje’.

Hoewel ik al jaren niet meer in de polder woon, draag ik mijn geboortegrond wel een warm hart toe. Sterker nog, ik ben er trots op!

Ja… Ik begrijp het, als mensen het ‘een kaal stukje grond’ noemen. ‘Alles veel te strak’… Maar met het argument ‘het heeft geen historie’ ben ik maar gedeeltelijk eens. Oké, na de 2e wereldoorlog is het stukje land, wat eerst zee was, pas ontwikkeld. Maar de manier waarop dat gebeurde vind ik historisch. Een verhaal wat de moeite is te vertellen. Het verhaal van de eerste bewoners van de Polder: mijn grootouders.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=WBDxJSVabfQ[/embedyt]

Deel en inspireer ook anderen!
twitterlinkedinmail
Share this Post

1 Comment

  1. Pingback: Overeenkomst tussen een oude keukenstoel en een authentieke presentatie | Marije Wielenga

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.