[SPEECH] Mijn Polderroots

, ,
Marije Wielenga, baggervrouw, Event Ingrediënt

Tijdens de clubwedstrijd van Deventer Toastmasters werd ik uitgenodigd een speech te houden als “Target Speaker”. Een speech voor (toen voor mij nog) onbekenden, waar ik graag wat van mijzelf in wilde leggen bij wijze van kennismaking. Ik pakte mijn moment… Het verhaal over ‘mijn’ Noordoostpolder viel in zeer goede aarde (lichte klei) ?

Geboren in Emmeloord en opgegroeid in Luttelgeest, maakt mij een ‘Poldermeisje’.

Trots op mijn roots

Hoewel ik al jaren niet meer in de polder woon, draag ik mijn geboortegrond wel een warm hart toe. Sterker nog, ik ben er trots op, 3e generatie Polder Pionier te zijn.

Ik begrijp het, als mensen het ‘een kaal stukje grond’ noemen. ‘Alles veel te strak’… Maar met het argument ‘het heeft geen historie’ ben ik maar gedeeltelijk eens. Oké, na de 2e wereldoorlog is het stukje land, wat eerst zee was, pas ontwikkeld. Maar de manier waarop dat gebeurde vind ik historisch. Een verhaal wat de moeite is te vertellen. Het verhaal van de eerste bewoners van de Noordoostpolder: mijn grootouders.

 

Bekijk mijn speech

Draag jij je geboorteplaats ook een warm hart toe? Laat het me weten in een reactie!

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Ik ben 29 jaar en woon in Zwolle. Ik ben derde generatie polderpionier. Mijn beide opa’s hebben de Noordoostpolder in Flevoland drooggelegd. Ik vind dit een bijzonder stuk geschiedenis en vertel er ook graag over. Zoals ik deed in deze speech. […]

  2. […] zette ik in mijn overal (je kunt het meisje van het platteland halen, maar het platteland haal je nooit uit het meisje) ons tuinbankje in de beits. Terwijl ik dat […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *